De sista dagarna i Salvador

Lördagen var lugn och vi gjorde inte så mycket då vi båda väldigt matta efter utforskandet av Salvadors centrum dagen innan i den 30 gradiga hettan. Därför börjades dagen på hotellets terrass i ett försök att återfå vätskebalansen och försöka vänja kroppen vid värmen som är här nere. Men senare på dagen när det hunnit bli lite svalare blev det dock några dopp i havet.

 

Under söndagsnatten regnade lite och söndags förmiddag var ovanligt sval och behaglig därför passade vi på att ta en promenad till det närbelägna fortet, Forte de Santo Antônio. Fortet är från 1535 och har används för att skydda sig på de nederländska anfallen under 1600-talet men idag används bara fyren och i fortet finns ett museum, som vi dock inte besökte. Mitt på dagen var hettan tillbaka och vi placerade oss återigen på hotellets terrass och tittade på segeltävlingen som pågick på stranden under just denna dag. Därefter gick vi ut och åt på en brasiliansk-schweizisk restaurang och åt en typisk brasiliansk fiskgryta baserad på kokosmjölk bland annat. Grytan var riktigt god och restaurangen var väldigt mysig, kan rekommenderas om någon har vägarna förbi.

 

Idag måndag har varit full av trevliga möten med brasilianare, först träffade vi på ett gäng brasilianare på stranden som vi satt och snackade med. När vi sedan var ute och åt frågade plötsligt killen som satt bredvid oss om vi var från Sverige på svenska. Det visade sig att han var från Brasilien men sedan några år tillbaka bor och har familj i Sverige.

 

Och så helt plötsligt var veckan i Salvador slut och imorgon är det dags att åka till Manaus där vi ska spendera de nästkommande nio veckorna.

Exempel på hur en gatan kan se ut här i Salvador.

 

Fortet

Den gula byggnaden närmast i bild är vårt hotell Village novo.

Solnedgång från terrassen
Segeltävlingen
Den väldigt goda hotellfrukosten som vi båda kommer sakna nu när vi lämnar Salvador.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0