Resan till Salvador

Så var det äntligen dags för att åka till Brasilien, efter flera månader av planering och väntan. Resan började med tågresa från Karlskrona till Kastrup den 24 januari kl 21.40, när vi sedan kom till Kastrup hade vi framför oss fem timmar väntetid innan flyget skulle gå, de spenderades på en hård och kall bänk på en kallt, öde Kastrup, sov här var det ingen idé att ens försöka göra.

När vi sedan väl kom på flyget till Frankfurt var vi så trötta så vi somna innan planet hann lyfta och vaknade igen när det landade, vi sov så djupt att vi helt missade frukosten som de andra på planet fick. Framme på Frankfurt flygplats hade vi två timmar på oss innan nästa plan skulle gå. Det vi trott skulle bli en seg väntan på nästa plan blev mer en lång promenad från ena planet till det andra. Vi visste att Frankfurt var en stor flygplats men att det skulle ta en timme att bara gå från det ena planet till det andra hade vi kanske inte riktigt anat. Och i kön till säkerhetskontrollen innan gaten tvivlade vi nästan på att vi någonsin skulle komma på planet. Kön var lång och personalen hela tiden nya barnfamiljer eller äldre som skulle få gå före. Men trots den ortoligt långa kön kom vi med planet till Salvador och den nästan 11 timmars långa resan gick smidig trots att den saknade vaganser så som egen tv eller det faktum att man var tvungen att betala för flygbolagets hörlurar.
Framme på Salvadors flygplats har kl hunnit bli fyra (åtta svensk tid) och vi hittar ganska snart en taxi till hotellet. Taxiresan går bra och på den halvtimme som resan tar hinner vi se en hel del av staden och dess favelas.
Väl framme på hotellet är vi väldigt trötta och orkar inte gå ut och äta som vi hade planerat utan vi går till närmaste mataffär och köper massor av frukt och vatten för att sedan gå hem till hotellrummet för att äntligen få sova.
Abraços
På tåget från Karlskrona till Köpenhamn.
På tåget från Karlskron till Kastrup.
Den ovanligt goda flygplansmaten.
Den ovanligt goda flygplansmaten bestående av pasta och coleslaw.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Ska bli jättespännande att följa er och se vad som händer!! Kram

2012-01-27 @ 16:56:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0