Parque dos Bilhares

I måndags var det då dags att besöka den andra parken som vi har tänkt att studera under tiden som vi är här. Parque dos Bilhares ligger relativt centralt i staden och är omringad av stora shoppingcentrum och exklusiva höghus, något som man inte ser så mycket av här i Manaus där de flesta byggnader består av en våning. Fast parken är inklämd mellan stora shoppingcentrum och trafikleder, så fanns det ett lugn i parken. Parque dos Bilhares är väldigt olik Mindu parque som vi har besökt tidigare och var mer av en urbanpark med stora lek- och sportutrymmen där växtligheten spelade en mindre roll jämfört med Mindu parque. En sak vi förvånades över när vi gick i parken var att det fanns en hel del parkbänkar och större träd men de var aldrig på samma ställe, att det nästan inte finns några parkbänkar i skuggan kan tyckas lite konstigt när 30 grader är normaltemperaturen här.

Efter promenaden i parken gick vi in i ett av de köpcentrum som låg i närheten. I en bokaffär träffade vi på en trevlig brasilianare (som kunde engelska) som vi stod och pratade med enda tills det var dags att åka hem igen med bussen. Då gjorde sig självklart regnskogsklimatet återigen sig påmint och det började spöregna, i detta spöregn skulle vi hitta rätt buss, vilket inte visade sig inte vara det lättaste och då vi inte än har lärt oss bussytemet vågade vi inte ta någon annan buss för att sedan byta till rätt buss. Någonstans mitt i det här blev vår nyfunna brasilianare nog lite orolig att vi aldrig skulle ta oss hem och erbjöd sig åka med oss så vi skulle hitta rätt i alla bussbyten, vilket även blev fallet. Därefter tog vi tillsammans en buss till en busstation för att byta till en ny buss som gick till en annan busstation för att slutligen ta en buss hem. Ni hör själva kanske inte den smidigaste resan, resan blev inte heller bättre av att, ett det spöregna, två det var tiden då folk slutar jobbet. Det vill säga bussarna var knökfulla och vägarna lika så. Men tillslut kom vi faktiskt hem även om det nästan var tre timmar efter det att vi hade börjat leta efter en buss vi köpcentrumet. Vår nya vän kanske inte riktigt hade kommit med den bästa och snabbaste vägen hem, men inte heller den längsta. Och vi är mest tacksamma att vi i huvudtaget kom hem.
I vänta på bussen till parken.
Parken med de exklusiva höghusen och trafikleden i bakgrunden.
Parken
Parken var relativt välbesökt, speciellt av ungakärlekspar.
Och så regnade ju lite
Det kanske inte syns på bilden men folk tryckte sig verkligen in i bussarna, här gällde det verkligen att inte vara rädd för trånga utrymmen, om man dock skall se något positivt så behövde man inte vara rädd för att ramla i bussen direkt.

Kommentarer
Postat av: Änni

hahaha! galet mycket folk på bussen! Men som sagt, skönt att slippa ramla ;) haha

2012-02-20 @ 22:01:21
URL: http://kondans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0