Första dagen i Manaus

Först och främst vill vi be om ursäkt att vi inte har skrivit och berättat vad som händer på ett tag nu, enda sedan vi kom till Manaus har det varit full rulle och vi har inte tagit oss tiden att sitta ner och skriva ner var vi varit med om, men nu kommer det en kort sammanfattning vad som har hänt vi börjar med förra onsdagen.

 

Så i onsdags var det äntligen dags att åka till Manaus, vi steg upp tidigt för att åka till flygplatsen. På den lilla inrikes flygplatsen var det kaos, vid två tillfällen bytte de gate som vårt plan skulle avgå från och för att det var en inrikesflygplats eller för alla i världen kan portugisiska (eller vad de nu hade för ursäkt) så ropade de bara ut ändringarna på portugisiska. Så helt plötsligt märkte vi hur alla som hade stått och väntat på planet var borta och istället stod det andra människor där istället och ytterligare lite senare märkte vi hur det inte längre stod Manaus på skärmarna. Detta hände två gånger, vi var lika förvirrade båda gångerna och hade lika svårt att hitta en person som kunde förklara för oss vad som hände. Fast alla dessa byten av gate och en uppenbar brist på information kom i alla fall med planet.

 

Från Salvador till Manaus går det inget direkt plan utan vi fick mellanlanda i Brasilia, därpå följde en skakig flygfärd till Manaus. Tur för oss är vi inte flygrädda annars hade man nog drabbats av någon lätt panik. På flygplatsen i Manaus hämtade Carol och Marcelo som vi ska bo med här i Manaus. Efter en kortare bilfärd var vi då äntligen framme till vårt framtida hem för några veckor. Hemma i huset träffade vi även Higor som också bor i huset och deras fyra små hundar.

 

Efter vi packat upp våra saker i vårt rum tog de med oss till det närmaste shoppingcentrumet för att äta och därefter åkte vi ut för att titta på universitetet. Universitetsområdet ligger inte så långt från huset fågelvägen men då universitetet ligger i en skyddad del av regnskogen som man har sparat i staden så finns det bara en väg in till området, vilket betyder att vi måste åk runt hela campusområdet.

 

Universitetet är uppdelat i en norra och en södra del som ligger utspridda i den skyddade regnskogen och förbinds en campusbuss. I samband med den södra delen finns det en större idrottsanläggning med bland annat pooler, löparbana och fotbollsplaner. Efter en rundtur på campus åkte vi sedan tillbaka hem till huset för att äta lite kvällsmat.

(Bilder kommer)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0